نوشته شده توسط : فعال

اغلب، موتور آسانسور هایی که دارای گیربکس هستند، نیاز به سرعت بالایی دارند تا بتوانند مسافر را سریعا به طبقه مد نظر برسانند. موتور های دوسرعته آسانسور که به گیربکس متصل می شوند، دارای دو سیم پیچ مجزا برای دور تند و دور کند هستند. سیم پیچ دور تند برای حرکت کابین آسانسور بین طبقات بوده و سبب می شود تا روتور موتور آسانسور با سرعت حدود 1500 دور در دقیقه چرخش کند .

سیم پیچ دور کند با سرعت 375 دور در دقیقه در نزدیکی طبقه مقصد با قطع شدن دور تند ، وارد عمل می شود. دور کند با ایجاد یک حالت ترمز برای موتور آسانسور ، سرعت آنرا کم میکند و با رسیدن کابین آسانسور به طبقه مقصد قطع میشود .دلیل استفاده از سیم پیچ دور کند موتور آسانسور علاوه بر حالت ترمز باعث ایجاد دقت توقف کابین و هم سطح سازی آن با طبقه مقصد میشود . جالب است بدانید که موتور دو سرعته گیربکسی آسانسور، حدود 50 سال پیش برای ساختمان های با طبقات زیاد اختراع شد و در حال حاضر نیز در بسیاری از مکان ها مورد استفاده قرار می گیرد. حداکثر سرعت آسانسور های دو سرعته، یک متر بر ثانیه است ولی آن ها دارای معایبی نیز هستند.

یکی از مهم ترین معایب آسانسور های دو سرعته این است در هنگام راه اندازی و در هنگام تغییر دور تند به کند و همچنین در هنگام توقف با شوک مواجه می شوید. اما خوشبختانه، اخیرا این مشکل برطرف شده است و تابلو فرمان آسانسورها مجهز به سیستم کنترل کننده اینورتر شده است و زمانی که کابین آسانسور میخواهد شروع به حرکت کند سیستم اینورتر به صورت آرام آرام دور موتور را افزایش میدهد و مسافران شوک راه اندازی موتور را احساس نمیکنند، با رسیدن به طبقه مقصد سیستم اینورتر به صورت آرام آرام دور موتور را کاهش میدهد و مجددا مسافران شوک تغییر سرعت را متوجه نمیشوند.

در هنگام توقف هم کاهش سرعت آرام باعث هرگونه شوک میشود ، بدون آن که مسافران چیزی احساس کنند. امروزه، کارشناسان و متخصصان، با استفاده از تکنولوژی جدید اینورتر ، آسانسور های قدیمی دو سرعته را به سیستم دور متغیر ارتقا می دهند. اما لازم به ذکر است که برای ارتقا معمولا باید تابلو فرمان آسانسور تعویض گردد.



:: برچسب‌ها: آسانسور فعال ,
:: بازدید از این مطلب : 88
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 26 مهر 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : فعال

کابین، برای حفاظت جان افراد در زمان حادثه، دارای چهار چوب فولادی بسیار محکم می باشد که دیگر اجزای تشکیل دهنده کابین بر روی آن قرار می گیرند. چهار چوب کابین، سبب می شود تا در حین بالا یا پایین رفتن، آسانسور استحکام بیشتری داشته باشد و علاوه بر آن، بتوان اجزای تشکیل دهنده را به آسودگی بر روی آن نصب نمود.

  • درب کابین، یکی دیگر از مهم ترین اجزای آسانسور محسوب می شود که بسیار پر کاربرد است. به عنوان مثال: اگر درب آسانسور سر موقع باز نشود، سبب بروز حوادث بسیار خطرناکی می شود. درب کابین آسانسور ها، دارای سه نوع دستی، نیمه اتوماتیک و اتوماتیک می باشد که اکثرا از جنس آلومینیوم هستند و دارای سنسور های مخصوصی می باشند تا آسانسور ایمنی بیشتری داشته باشد.
  • کفپوش کابین نیز نقش بسیار مهمی در ایمنی آسانسور دارد. قالبا، متخصصان یک لایه کفپوش سخت از جنس فایبرگلاس یا فلز در قسمت زیرین کابین قرار می دهند و بر روی آن یک لایه فوم نرم قرار می دهند و پس از آن یک لایه بسیار نازک کفپوش با طرح های زیبا روی فوم می گذارند تا در زمان حادثه و زمین خوردن، کاربران دچار آسیب دیدگی شدید نشوند.
  • یکی دیگر از اجزای تشکیل دهنده کابین آسانسور که نقش بسیار مهمی را ایفا می کند، دیواره کابین است. دیواره های کابین آسانسور از سه لایه تشکیل شده اند. دیواره اول که در بخش بیرونی کابین قرار دارد با نام دیواره کامپوزیت شناخته می شود. این دیواره سبب می شود تا دور تا دور چهار چوب، عایقی بوجود آید. دیواره های کامپوزیت از جنس استیل و گالوانیزه هستند. پس از آن، یک لایه دیواره از جنس چوب، بر روی آن قرار می گیرد که سبب عایق بندی بیشتر آسانسور می شود که دارای طرح های چوبی زیبا می باشد. و لایه آخر، از جنس شیشه و استیل بسیار براق می باشد که بیرونی ترین دیواره کابین محسوب می شود که دارای طرح های چوبی و فلزی بسیار زیبایی می باشد.
  • نصب آینه در کابین آسانسور نیز امری ضروری است. وجود کابین در آسانسور سبب می شود تا داخل آن بزرگتر به نظر برسد. همچنین پزشکان معتقد هستند که در مکان های استرس زا از جمله کابین آسانسور، اگر آینه وجود داشته باشد، سبب پرت شدن حواس کاربران می شود و آن ها دیگر دچار استرس نمی شوند.
  • سقف کابین، نیز از جنس فلز گالوانیزه، استیل و یک لایه تلقی از جنس چوب یا استنلس استیل می باشد که سبب زیبایی بیشتر کابین می شود. در سقف کابین، لامپ هایی قرار دارند که تاریکی را برطرف کنند. علاوه بر آن، سیستم تهویه هوا بر روی سقف کابین متصل شده است که سبب مطبوع بودن هوای داخل کابین می شود.
  • در بسیاری از آسانسور ها که دارای درب های اتوماتیک هستند، سنسور هایی به منظور حفظ ایمنی بیشتر قرار دارند و زمانی که چیزی در بین درب قرار گرفته است، اجازه بسته شدن به آن را نمی دهند. به این سنسور ها فتوسل گویند.


:: برچسب‌ها: fpflift ,
:: بازدید از این مطلب : 91
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 8 مهر 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : فعال

نحوه سرویس آسانسور به مجموعه دستورالعمل‌ ها و راهکارهایی اشاره می کند که کمک می کنند نگهداری آسانسور، راحت تر و سریع تر امکانپذیر باشد. حفظ و مراقبت از آسانسورها در ساختمان های مختلف به درست کار کردن آنها کمک می‌کند. آسانسورها برای جابجایی افراد مناسب هستند و از همه مهمتر، ایمنی افراد را تضمین می‌کنند. آسانسورهای مختلف در ساختمان های متعددی کاربرد دارند. با آسانسورها هم افراد جابه‌جا می‌شوند و هم می‌توان بار جابجا کرد.
چند نکته بسیار مهم در نحوه سرویس آسانسور و اصول تعمیرات نگهداری پک کامل آسانسور وجود دارد که در این بحث به بیان آنها می پردازیم. اگر نسبت به تعمیرات آسانسور یا بازرسی‌های دوره ‌ای، کوتاهی کنید، مشکلات بزرگتری ایجاد می ‌شود، آسانسور ناگهان متوقف می‌شود و بسیاری از قطعات آسیب می بینند. سرویس آسانسور و نگهداری آسانسور از بروز این مشکلات جلوگیری می کند.
تعمیرات - نگهداری مناسب می تواند به شما این امکان را بدهد که هزینه های بیشتر در طولانی مدت را کاهش دهید؛ آسانسور ساختمان شما بیشتر دوام می آورد و به تعمیرات طولانی‌ تری در آینده نیاز نخواهید داشت. برای آشنایی از نحوه سرویس آسانسور و نکات مهم در تعمیرات و نگهداری آسانسور در ساختمان ‌ها به ۵ نکته زیر توجه کنید.



:: برچسب‌ها: آسانسور فعال ,
:: بازدید از این مطلب : 82
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 7 مهر 1401 | نظرات ()